Vegetarische waterzooi met tofusnippers

Ingrediënten

Voor de bouillon

Voor de waterzooi

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Soep

Bereiding

  1. Start met de bereiding van de groentebouillon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie en stoof de ui glazig. Snij de wortel en enkel (!) de bladeren van de selder in grove stukken. Hou de rest van de stengels van de selder voor de waterzooi.  Doe ze samen met de knoflook, de peperkorrels en de laurierblaadjes in de pan. 

  2. Blus het geheel met de witte wijn en laat even verdampen. Giet 1,5 liter water over de groenten en breng aan de kook.

  3. Snij het groene gedeelte van de preien (hou het wit voor de waterzooi), snijd dit in stukken en voeg ze toe. Bewaar het preiwit. Snij de peterseliestengels af (hou de blaadjes voor de waterzooi) en voeg ze bij het kookwater. Laat alles een halfuur koken, giet daarna alles door een zeef en bewaar de bouillon.

  4. Doe voor de waterzooi de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en wortelen, snij ze in dobbelsteentjes.

  5. Snij het wit van de prei in ringen en snij de selder in stukjes. Stoof de wortelen in wat olie.

  6. Stoof de aardappelen even mee en giet dan de bouillon erbij. Laat het geheel nog 10 tot 15 minuten koken tot alles gaar is. 

  7. Bak de tofusnippers kort in een pan met olie. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de bloemkool, de prei en de selder toe aan de soep. Kruid met peper, zout en citroensap.

  9. Voeg nu de tofureepjes toe en laat het stoofpotje nog 3 minuten sudderen. Garneer voor het serveren met wat gehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen