Inpakken en uitpakken: Culinaire cadeautjes voor onder de kerstboom

Inpakken en uitpakken: Culinaire cadeautjes voor onder de kerstboom
vrijdag, 15 december, 2017 - 13:32

Weet je niet zo goed welke cadeautjes je dit jaar voor je familie en vrienden gaat kopen? Ben je iemand die graag in de keuken staat en graag origineel uit de hoek komt met pakjestijd?

Heb je al eens een huisgemaakt cadeautje geprobeerd? Een mooi potje confituur, verse koekjes, een mooie fles olie met verse kruiden geinfuseerd, huisgemaakte tapenade... er is zoveel lekkers dat je als cadeau kan geven - wedden dat het potje al ineens op tafel staat bij de gerechten? En de koekjes ineens bij de koffie worden geserveerd? 

 

Breng een origineel en gezond aperitiefhapje mee om de avond te starten: Sandra Bekkari's pittige borrelnootjes met cayennepeper en paprikapoeder, snel klaar en nootjes zijn altijd favoriet bij de borrel. 

Een potje huisgemaakte Mediterraanse tapenade is ook altijd fijn om te geven en kan je ruim op voorhand maken. Ons Vers Talent An maakte een heerlijk  versie met tomaat en paprika. Een pakje grissini erbij en je hebt ineens het perfecte aperitiefhapje bij. 

Haal je mooie weckpotjes boven om confituren en chutneys te maken. Confituren zijn zoet, soms met een hartige toets zoals de appelconfituur met basilicum. Of de pittige paprikaconfituur van Ons Vers Talent An. Die brengt gegarandeerd het zonnetje op tafel. Sommige chutneys zijn hartig en pittig, sommige hebben een zoete toets zoals de appelchutney met rozijnen. Het leuke is dat je dit al maanden op voorhand kan maken, dus geen keuzestress bij de kerstaankoop. Een mooi labeltje of een strik errond en je hebt een origineel cadeau. 

Een digestief, iemand? Denk je met weemoed terug aan die mooie vakantie in Italië? Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf limoncello of sinaasappelikeur te maken? Breng dat vakantie-album maar naar boven. Met koekjes erbij? Je oma gaat zo blij zijn met de zandkoekjes van Sofie Dumont. Je sportieve tante geef je je beste zelfgemaakte havermoutkoekjes van Sandra Bekkari. Lekker én gezond. 

En om af te sluiten, een huisgemaakte advocaat. 

Wedden dat je volgend jaar terug de keuken induikt voor je eigen twist aan die confituren en drankjes?