Zelfgebakken zandkoekjes

Ingrediƫnten

voor het koekjesdeeg

  • 275 g zachte boter
  • 115 g bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • een snuifje zout
  • 60 g eiwit
  • 340 g bloem

voor de versiering

  • een handvol geconfijte engelwortel
  • een handvol geconfijte kersen
  • bloemsuiker

An is een echte zoetebek en deze nostalgische koekjes zijn haar all time favoriet: de zandkoekjes die haar mama maakte ofwel 'Wienerkoekjes', het lievelingsgerecht van An Lemmens.

Wil je de dok cookies van An en Sofie maken? Het recept vind je hier.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Maak het koekjesdeeg: Klop de zachte boter met de bloemsuiker en het vanillemerg en een snuifje zout los. Voeg afwisselend deel per deel het eiwit en de bloem toe (eerst de helft van het eiwit en de bloem, dan de andere helft van het eiwit en de bloem) toe en meng tot een homogeen deeg. 

  2. Maak de koekjes: Verwarm de oven voor op 190C. Doe het deeg in een spuitzak - let op dat je niet teveel deeg ineens in de spuitzak doet - draai de spuitzak op en plaats hem recht naar beneden op de bakmat of met bakpapier beklede bakplaat. Spuit de koekjes zo in W-vorm of torentjes. 

  3. Versier de koekjes: Werk de koekjes af met stukjes geconfijte kers en geconfijte engelwortel en bloemsuiker. Zet de koekjes 9 - 12 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een taartenrooster. 

5

Average: 5 (1 stem)