Pittige paprikaconfituur van An Steyvers
Ingrediënten
voor de confituur
-
200 g suiker
-
1 dl ciderazijn
voor de kaasplank
-
Herkenrode abdijkaas
-
Koolputter
-
Blue d'Adele
-
Moëllon
Bereiding
Was de paprika’s. Halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snij ze in kleine blokjes.
Doe de fijngesneden paprika in een kookpotje.
Voeg de suiker en azijn toe aan de paprika.
Halveer een chilipeper, haal er de zaadjes uit en snij fijn. Voeg ook toe aan de paprika.
Stoof alles ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje.
Giet de paprika in een cutter of doe het in een maatbeker en mix het met de staafmixer. Let op: dit is zeer warm.
Giet over in de potjes. Sluit ze, draai ze om en laat afkoelen.
Voor de kaasplank: leg de Herkenrode Abdijkaas, Koolputter, Blue d'Adele, Moëllon op een mooie plank. Zet er de confituur bij en werk af met wat nootjes en lekker brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be