Pittige paprikaconfituur van An Steyvers

Ingrediënten

voor de confituur

voor de kaasplank

  • Herkenrode abdijkaas
  • Koolputter
  • Blue d'Adele
  • Moëllon

Ons Vers Talent An houdt van aperitieven. Liefst zonder veel blabla. Gewoon wat lekkere kaasjes, een potje zelfgemaakte confituur en lekker brood. Meer moet dat niet zijn. Of misschien wel? Nog een lekker glaasje wijn en vrienden of familie. Deze keer maakt ze een pittige paprikaconfituur. Ze serveer het met 4 lokale kaasjes. Zeer eenvoudig, maar zo lekker. Ook handig op een bruschetta met wat mozzarella en basilicum.

Hoeveelheid: 2 potjes

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Was de paprika’s. Halveer ze, verwijder de zaadlijsten en snij ze in kleine blokjes.

  2. Doe de fijngesneden paprika in een kookpotje.

  3. Voeg de suiker en azijn toe aan de paprika. 

  4. Halveer een chilipeper, haal er de zaadjes uit en snij fijn. Voeg ook toe aan de paprika.

  5. Stoof alles ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje. 

  6. Giet de paprika in een cutter of doe het in een maatbeker en mix het met de staafmixer. Let op: dit is zeer warm.

  7. Giet over in de potjes. Sluit ze, draai ze om en laat afkoelen.

  8. Voor de kaasplank: leg de Herkenrode Abdijkaas, Koolputter, Blue d'Adele, Moëllon op een mooie plank. Zet er de confituur bij en werk af met wat nootjes en lekker brood.

0
Nog geen stemmen