Feesthapje van Vers Talent An: Tapenade van paprika en tomaat

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 teen look
  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el balsamico
  • 1 kl suiker

Haal terug de zomer in huis met de feestdagen met deze overheerlijke tapenade. Tip: een perfect eindejaarscadeau voor je foodie vrienden - in een handomdraai! 

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hapje

Bereiding

  1. Halveer de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten. Snij in reepjes en dan in stukjes.

  2. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat. Snij grof.

  3. Pel en snij ook de helft van de rode ui grof.

  4. Stoof de paprika aan in olijfolie. Voeg de ui, blaadjes tijm en rozemarijn, look en tomaat toe. Stoof alles mee.

  5. Voeg de balsamico en suiker toe.

  6. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje stoven. 

  7. Mix fijn. Laat even afkoelen en serveer met grissini’s.

0
Nog geen stemmen