Koken met afrodisiaca: 8 sekslust opwekkende gerechten

Koken met afrodisiaca: 8 sekslust opwekkende gerechten
maandag, 10 februari, 2014 - 10:00

1. Look

Heeft zijn geur niet direct mee maar indien beide partijen er zich tegoed aan doen, dan vinden wij dat look volledig op zijn plaats staat in dit lijstje. De allicine in look doet het bloed doet pompen, iets waar zowel man als vrouw bij gebaat is.

Onze suggestie: Kabeljauw met look en Rode wijnsaus  

2. Asperges

Het is niet helemaal de tijd van het jaar voor asperges, toch horen ze vast en zeker in dit lijstje. Zo is er de vorm van deze groente die mits enige verbeelding aan een mannelijke fallus doet denken. Het is ook een natuurlijke bron van foliumzuur wat de productie van histamine - een onontbeerlijk element zowel bij man als vrouw om een orgasme te bereiken – op gang brengt.

Onze suggestie: Eitjes met aspergesoldaatjes 

3. Avocado

Een avocado zit net als een asperge tsjokvol met vitamine B6, foliumzuur en kalium, iets wat het menselijke immuunsysteem enkel maar ten goede komt. Wist je dat avocado’s steeds per twee aan de plant hangen? Direct ook de reden waarom de Azteken de plant omdoopten tot ‘ahuacatl’  of ‘testikelplant’.

Onze suggestie: Macarons met avocado 

4. Basilicum

Het veelvuldig gebruik van basilicum in de Italiaanse keuken zou wel eens aan de basis kunnen liggen van de legende van de Italianen als meester verleiders. Basilicum mag dan een geneeskrachtig plantje zijn, het is vooral de heerlijke geur die als afrodisiacum ervaren wordt.

Onze suggestie: Yoghurtmousse met basilicum 

 

5. Oesters 

Oesters, iemand? Zo mogelijk het meest stereotype aller afrodisiaca. Niet goedkoop (net zoals dit bij pakweg truffels en champagne het geval is) en volgens sommigen staat het net daarom in elk lijstje met lustopwekkende producten. Het is echter de hoge concentratie zink in oesters welke voor een verhoogd libido zorgt.

Onze suggestie: waterkerssoep met oester 

 

6. Vijgen

Eva mag dan wel in een verboden appel gebeten hebben, ze tooide haar meest intieme delen toch maar mooi met een vijgenblad. De vijg is zonder meer een sexy vrucht waarvan een opengesneden exemplaar mogelijk doet denken aan het vrouwelijke geslachtsorgaan.

Onze suggestie: Gegrilde brioche met wildpastei en gekarameliseerde vijg

7. Banaan 

De banaan, we moeten er allicht geen tekening bij maken waarom deze het lijstje gehaald heeft. De vorm, inderdaad, maar er is meer. Het is een bron van vitamine B, magnesium en kalium en reeds sinds de oudheid wordt de banaan de kracht toegewezen het mannelijke libido te boosten.

Onze suggestie: Gekarameliseerde banaan, custard en speculaas

 

8. Chocolade 

Chocolade – de pure variant althans – mag absoluut niet ontbreken in ons lijstje. De combinatie van ‘anandamide’ en ‘fenylethylamine’ zorgt voor de aanmaak van dopamines in je hersenen, een stof waarvan de waarden pieken tijdens een orgasme. Mooi meegenomen als je weet dat chocolade ook gewoon ronduit lekker is.

Onze suggestie: Chocolade in al zijn vormen met verboden vruchten