Gekarameliseerde banaan, custard en speculaas

Ingrediƫnten

  • 10 speculaaskoekjes
  • bruine suiker
  • citroen
  • 1 scheut rum

Voor de custard

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Pel en snij de bananen. Bak ze in een klontje boter. Laat ze karamelliseren met bruine suiker en 2 el Sweet Mix op een zacht vuurtje. Voeg wat water toe, zodat ze niet verbranden.

  2. Maak de custard. Doe 40 gram bloem en 125 gram suiker in een kom. Meng onder elkaar. Klop de eieren en 1 extra eidooier (hou 1 eiwit apart) los en voeg straalsgewijs de bloem en suiker bij. Meng dit goed door elkaar en giet bij de room. Roer alles goed door elkaar. 

  3. Plaats op het vuur. Blijf roeren tot je een soort dikke yoghurt krijgt. Haal van het vuur en roer nog minstens een minuutje door. 

  4. Flambeer de bananen met een scheut rum. Voeg er een beetje citroensap aan toe. 

  5. Breek de speculaaskoekjes. 

  6. Klop het eiwit op en klop verder op met 80 gram suiker. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak. 

  7. Doe wat speculaas in een glaasje. Giet er wat pudding op. Leg er wat bananen op. Strooi er opnieuw wat speculaas op, lepel er custard op en werk af met wat eiwit. Brand het eiwit af met een bunsenbrander. Decoreer met bloemsuiker. 

5

Average: 5 (1 stem)