Lazy Monday: de lekkerste recepten voor een luie maandag

Lazy Monday: de lekkerste recepten voor een Lazy Monday
zondag, 28 februari, 2016 - 12:14

Soep 

Soep is ideaal om restjes van de groenten van de vorige dagen in te verwerken. De favoriet onder de soepen: tomatensoep met balletjes voor groot en klein!

Of wat dacht je van deze pittige pompoensoep?

 

Pasta

Pasta is de koning van de voorraadkast. Je tovert er in 1-2-3 een lekkere maaltijd mee op tafel. Spaghetti Bolognaise: iedere mama heeft haar eigen recept om pasta Bolognaise klaar te maken en smaken doet dat altijd.

 

 

Heb je geen tijd om naar de slager te gaan? De spekjes in je koelkast liggen te wachten op deze heerlijke pasta: Spaghetti alla carbonara. 

 

Spaghetti met spekjes, zongedroogde tomaten, oesterzwammen en mozarella of voor de veggies zonder spekjes. 

 

Comfort food roept om macaroni met kaas en hesp, het gerecht dat ons doet terugdromen van onze kindertijd. En het is heus niet moeilijk om zelf te maken. Deze tagliatelle tover je uit je voorraadkast en de diepvries. Lekker snel klaar: tagliatelle met scampi en tomatenroomsaus. 

 

Stoemp

Worst. Appelmoes. Puree. Het ideale trio op een maandag: Worst met appelmoes.

 

Wokgerechten

Wokgerechten zijn snel klaar en je kan eindeloos varieren. Noedels of rijst haal je uit de voorraadkast en vul je aan met groenten en/of vlees. Even in stukjes snijden en hup in de wok. Een eenvoudig recept voor noedels: kip in de wok met groenten en noedels of hou je meer van rijst? Wok met scampi en groenten of een slank gerecht:  wok met kip, groenten en ananas.

 

 

Snelle desserts

Het is niet omdat het maandag is dat er geen (snel) dessert op tafel mag komen.

Fruitsla met een bolletje roomijs is heerlijk. Maar weet je dat fruittiramisu ook erg makkelijk te maken is?