Fruittiramisu

Ingrediƫnten

voor de limonade

  • appel-peren sap
  • spuitwater
  • 4 el suiker
  • 2 el rozenblaadjes
  • citroen
  • ijsblokjes met gedroogde, eetbare bloemen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Pers de appelsienen.

  2. Doe de frambozen in een maatbeker met het sap van de appelsienen. Mix fijn.

  3. Klop de mascarpone los met een garde.

  4. Klop de eidooiers op met het rietsuiker tot een schuimige witte massa (=ruban).

  5. Spatel de eidooiers onder de mascarpone. 

  6. Spatel de slagroom onder de mascarpone.

  7. Snij de bananen in schijfjes.

  8. Snij de pit uit de mango. Schil hem en snij hem daarna in schijfjes.

  9. Dop de boudoirkoekjes in de frambozencoulis. Week ze goed.

  10. Vul een glaasje met de geweekte boudoirkoekjes. Leg daarop een laagje van de banaan en mango. Daarbovenop komt mascarpone. 

  11. Wissel verder af met koekjes, fruit en mascarpone. Werk af met wat coulis en grofgesneden kiwibes.

  12. Maak nu de limonade: Mix de rozenblaadjes samen met de suiker fijn. Wrijf de rand van het glas in met de citroen en duw deze in de rozensuiker. Doe ijsblokjes in het glas. Vul het dan voor de helft met het appel-peren sap en vul aan met spuitwater.

5

Average: 5 (1 stem)