Spaghetti met spekjes, zongedroogde tomaat, oesterzwammen en mozzarella
Ingrediënten
-
300 g spaghetti
-
100 g zongedroogde tomaten
-
¼ bot oregano
-
300 g oesterzwammen
-
peper
-
1 ui
-
3 tenen look
-
300 g gezouten spek
-
1 bol mozzarella
-
200 g parmegiano
Voor de gepofte kerstomaatjes
-
2 trosjes kerstomaatjes
-
4 takjes tijm
-
4 el olijfolie
-
peper
Bereiding
Doe de trostomaatjes tijm, peper, de fijngesneden chilipeper zonder zaadjes en zout met olijfolie in een ovenschotel en laat ze 5 à 7 minuten poffen op 230°C in de voorverwarmde oven.
Stoof fijngesneden ajuin aan in wat boter. Pers er look bij. Voeg de in reepjes gesneden paddenstoelen toe. Stoof aan. Haal ze uit de pan en leg opzij.
Snij de spekjes in reepjes en bak ze aan in dezelfde pan van de oesterzwammen.
Kook de pasta gaar in kokend gezouten water volgens de verpakking.
Snij de mozzarella en zongedroogde tomaten in blokjes.
Doe een flinke scheut olijfolie in een pan. Laat goed heet worden. Bak de blaadjes oregano krokant in de hete olie.
Meng de pasta met de oesterzwammen, de spekjes, mozzarella, zongedroogde tomaten en gepofte kerstomaatjes. Werk af met de oregano-olie en geraspte parmegiano.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be