Spaghetti met spekjes, zongedroogde tomaat, oesterzwammen en mozzarella

Ingrediënten

Voor de gepofte kerstomaatjes

Op zoek naar een eenvoudige pasta? Zin in iets Italiaans? Zeker deze pasta eens proberen dan. Zonder spekjes heb je een lekker vegetarisch gerecht.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Doe de trostomaatjes tijm, peper, de fijngesneden chilipeper zonder zaadjes en zout met olijfolie in een ovenschotel en laat ze 5 à 7 minuten poffen op 230°C in de voorverwarmde oven.

  2. Stoof fijngesneden ajuin aan in wat boter. Pers er look bij. Voeg de in reepjes gesneden paddenstoelen toe. Stoof aan. Haal ze uit de pan en leg opzij.

  3. Snij de spekjes in reepjes en bak ze aan in dezelfde pan van de oesterzwammen.

  4. Kook de pasta gaar in kokend gezouten water volgens de verpakking.

  5. Snij de mozzarella en zongedroogde tomaten in blokjes.

  6. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan. Laat goed heet worden. Bak de blaadjes oregano krokant in de hete olie.

  7. Meng de pasta met de oesterzwammen, de spekjes, mozzarella, zongedroogde tomaten en gepofte kerstomaatjes. Werk af met de oregano-olie en geraspte parmegiano. 

5
Average: 5 (1 vote)