Wok met scampi
Ingrediënten
-
125 gr basmatirijst
-
½ dl arachideolie
-
20 grote scampi of tijgergarnalen
-
blokje gember
-
½ dl sojasaus
-
½ dl balsamico
-
2 el verse koriander
-
1 teentje look
Bereiding
Kook de rijst gaar. Zet een wok op een hoog vuur. Giet olie in de wok en laat heet worden.
Bak de scampi’s aan in de wok. Haal ze eruit en leg ze op een bord. Snij alle groenten grof en doe ze in de wok.
Bak ze aan op een hoog vuur en blijf roeren. Voeg de cashewnoten en wokgroentjes toe. Giet sojasaus, balsamico en water erbij.
Versnipper de gember erbij. Voeg de scampi’s toe. Voeg de rijst toe. Hak de basilicum en koriander fijn en voeg toe. Roer alles even door en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be