Stoofpotjes: het perfecte comfortfood

woensdag, 18 december, 2013 - 11:19

 

Waarom? Ten eerste is zijn de meeste recepten van stoofpotjes erg eenvoudig. Groenten aanstoven, vlees bakken, overgieten met bouillon en drank naar keuze, wat kruiding toevoegen en laten sudderen, meer moet dat vaak niet zijn. Net zoals bij tiramisu kun je dit volledig op voorhand klaarmaken. Je hoeft het enkel nog op te warmen, alvorens te serveren. Zo heb je zelf wat meer tijd om bij de gasten te zitten. Tenslotte zijn, opnieuw zoals bij bijvoorbeeld tiramisu, de mogelijkheden eindeloos. Met een stoofpotje kan je alle kanten uit. Probeer het zelf eens uit en maak je eigen recept.

we zetten je graag al wat op weg met een aantal voorbeelden.

Zijn een aantal van jouw gasten vegetariër? Dit smakelijke stoofpotje biedt de oplossing.

 Wil je liever eens verrassen met iets exotisch?

curry met schelpjes 

- tajine met kip en citroen

Natuurlijk zijn er ook de klassiekers:

Stoofpotje van everzwijn met bosbessen

Stoofpotje van ree met veenbessenconfituur

Vlaamse klassieke stoverij met frietjes

- Stoofpotje van varkenswangetjes

- Stoofpotje van fazant en wintergroenten

- Duif met druiven

 

Ontdek hier meer recepten van stoofpotjes