Duif met druiven
Ingrediënten
-
6 duiven
-
versgemalen peper en zout
-
bosje bladpeterselie
-
bosje dragon
-
12 dunne sneetjes spek
-
50 gr boter
-
1 el olijfolie
-
1 zoete ui
-
2 teentjes knoflook
-
3 stengels bleekselderij
-
1 el bloem
-
300 ml muskaatwijn
-
560 ml kippenbouillon
-
2 el grove mosterd
-
500 gr druiven, zonder pitten
Bereiding
Haal de ingewanden uit de duiven of koop schoongemaakte duiven. Spoel goed uit. Kruid de binnenkant met versgemalen peper en zout. Vul de duiven met bladpeterselie en dragon.
Omwikkel elke duif met een sneetje spek. Verhit 1 el boter en olijfolie in een stoofpot en braad hierin de duiven aan alle kanten bruin. Haal uit de pot en voeg de ui, look en selder toe. Laat fruiten tot de ui glazig is.
Voeg de resterende boter en 1 el bloem toe. Roer goed zodat al het bakvocht loskomt en je geen klonters krijgt. Blus met de wijn en laat het vocht tot de helft reduceren. Voeg de duiven, bouillon en graanmosterd toe en laat 40 minuten sudderen in de oven.
Haal de druiven van hun takken en was ze. Voeg de druiven en resterende dragon toe en laat 10 minuten afgedekt sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be