Duif met druiven

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal de ingewanden uit de duiven of koop schoongemaakte duiven. Spoel goed uit. Kruid de binnenkant met versgemalen peper en zout. Vul de duiven met bladpeterselie en dragon.

  2. Omwikkel elke duif met een sneetje spek. Verhit 1 el boter en olijfolie in een stoofpot en braad hierin de duiven aan alle kanten bruin. Haal uit de pot en voeg de ui, look en selder toe. Laat fruiten tot de ui glazig is.

  3. Voeg de resterende boter en 1 el bloem toe. Roer goed zodat al het bakvocht loskomt en je geen klonters krijgt. Blus met de wijn en laat het vocht tot de helft reduceren. Voeg de duiven, bouillon en graanmosterd toe en laat 40 minuten sudderen in de oven.

  4. Haal de druiven van hun takken en was ze. Voeg de druiven en resterende dragon toe en laat 10 minuten afgedekt sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

4
Average: 4 (1 vote)

Le Creuset - Stoofpotten

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200 mm
Aantal pagina’s:
80 pagina’s
Prijs:
9,95 euro
ISBN:
9789089312167