Stoverij van ree met veenbessenconfituur
Ingrediënten
-
3 el bloem
-
1 el rozemarijn
-
1 takje tijm
-
16 sjalotten
-
1 l rode wijn
-
1 l water
-
1 el PH Wildfond
-
2 sneetjes Breydelspek
-
Alpro soya Bakken en Braden
-
veenbessenconfituur
Bereiding
Snijd de ree in stukken van 5 op 5 cm. Kruid en bak het stoofvlees in Alpro bakken en braden.
Voeg er spek, champignons (in grote stukken), grof gesneden sjalotten en look bij. Overstrooi met bloem en blus met water en rode wijn. Voeg er tijm, laurier, rozemarijn en PH Wildfond aan toe.
Roer even door en doe alles in een stoomovenschaal. Stoom gedurende 60’ op 120°.
Serveer met een gestoomde aardappel, (opgewarmde) veenbessenconfituur en een takje verse tijm.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be