Stoverij van ree met veenbessenconfituur

Ingrediënten

Leve het wildseizoen. Halfweg oktober begint het traditioneel. Een stoofpotje van ree is misschien wel klassiek, maar zeker en vast superlekker. Ideaal tijdens de feestdagen of een winters weekend.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de ree in stukken van 5 op 5 cm. Kruid en bak het stoofvlees in Alpro bakken en braden.

  2. Voeg er spek, champignons (in grote stukken), grof gesneden sjalotten en look bij. Overstrooi met bloem en blus met water en rode wijn. Voeg er tijm, laurier, rozemarijn en PH Wildfond aan toe.

  3. Roer even door en doe alles in een stoomovenschaal. Stoom gedurende 60’ op 120°.

  4. Serveer met een gestoomde aardappel, (opgewarmde) veenbessenconfituur en een takje verse tijm.

0
Nog geen stemmen