Vegetarisch koken op Moederdag

vrijdag, 6 maart, 2015 - 16:20
vegetarisch

De traditie van Moederdag bestaat al eeuwenlang. In het oude Griekenland eerden ze jaarlijks Rhea, de moeder van alle goden. De Romeinen vierden alle moeders dan weer met een offerfeest en de vroege Christenen feestten ter ere van de Maagd Maria. Engeland kende rond de 17de eeuw de traditie van Moeder Zondag, een dag waarop kinderen hun moeder bedankten met een speciale cake. Moederdag zoals we die nu kennen, hebben we te danken aan de Amerikaanse Anna Jarvis. Toen haar mama in 1906 op de tweede zondag in mei overleed, ontstond het idee om jaarlijks alle moeders te eren op die dag. Zo geschiedde: in 1907 gaf ze alle moeders die in de kerk aanwezig waren een anjer. Het prille begin van een lange en mooie traditie!

Maar terug naar die liefde, dat bloemetje en dat lekker eten. Vooral naar dat laatste dan. Maak er meteen lekker én gezond van, want zo blijft die mams van jou – met wat geluk - heerlijk lang leven! 

 

 

 

Vegetarisch ontbijt op bed 

Niets heerlijker dan een ontbijt op bed, zeker als je kinderen en/of man het met al hun liefde voor jou bereiden! Geen snelle suikerrijke koffiekoeken van bij de bakker of pistoletjes met broodworst, maar huisbereid lekkers. Wedden dat die ma/vrouw van jou zwicht?

  • Recept: zelfgemaakte granola met gekonfijte pompelmoes en Griekse yoghurt
  • Recept: boterham met Maredsous, vijgen en dille
  • Recept: hemelse havermout met verse amandelen
  • Recept: yoghurt met rood fruit en pistachenootjes 

 

 

 

Vegetarisch diner 

Lijkt dat vegetarisch je overbodig? Misschien ben je dan wel te vinden voor een goedgeluimde moeder (de vrouw)? Goed nieuws, want volgens een wetenschappelijke studie* kan meer groenten en fruit eten een positieve impact hebben op het humeur. Het zou zelfs bijdragen tot een groter gevoel van rust en geluk! 

Hapje

  • Recept: bastilla met geitenkaas en pruimen

Hoofdgerechten

  • Recept: pompoentaart met Moskow Mule cocktail
  • Recept: schelpjespasta uit de oven met ricotta
  • Recept: groentelasagne met paprika en courgette

Dessert

  • Recept: Frambozentaart met banaan, limoen en marsepein

 

* Studie gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift British Journal of Health Psychology