Frambozentaart met banaan, limoen en marsepein

Ingrediënten

voor de pudding

voor het zanddeeg

Ella houdt wel van een lekker stukje taart. Daarom bakt Sofie een heerlijke taart met een korst van zanddeeg, pudding, banaan, marsepein en framboos. De taart ziet er niet alleen superlekker uit, ze is ook helemaal niet moeilijk om te maken.

Taartvorm: ongeveer 28cm

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Gebruik je diepvriesframbozen? Laat ze dan eerst ontdooien.

  2. Doe nu verder met het deeg. Weeg alles af. Zorg dat de boter goed zacht is. Doe de bloem, bloemsuiker, snuifje zout, zachte boter, het eitje en vanillesuiker in de cutter. Mix tot een zanderige homogene structuur. Meng kort onder elkaar tot een stevig deeg. Draai in plastiek en laat een uur opstijven in de koelkast.

  3. Maak ondertussen de vanillepudding. Snij de vanillestok overlangs. Schraap de zaadjes uit de stok en voeg toe aan de bloem en de suiker. Roer los met een scheutje van de melk. Voeg de dooiers toe en klop los.

  4. Breng de melk aan de kook. Voeg het eimengsel toe, wanneer de melk kookt. Blijf roeren tot het begint te pruttelen en in te dikken. Haal dadelijk van het vuur en roer nog even onder elkaar. 

  5. Haal eventueel door de fijne zeef. Dek de pudding af met plastiek folie. Laat afkoelen in de frigo.

  6. Verwarm de oven voor op 185 graden.

  7. Klop de zanddeeg met een deegrol wat zachter. Strooi wat bloem op het werkblad. Rol het deeg uit met een deegrol tot een vel van ongeveer een halve centimeter dik.

  8. Leg in de ingevette taartvorm. Is er een barstje? Maak het gewoon weer vast. Duw goed aan. Prik met een vork wat gaatjes.

  9. Bak tot het goudbruin en krokant is. (ongeveer 15 à 20 minuten afhankelijk van de oven)

  10. Rol de marsepein uit. Gebruik wat bloemsuiker zodat het niet plakt. Rol uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Snij uit in een vorm zo groot als de taartvorm. Leg opzij.

  11. Snij een banaan in schijfjes. Rasp zeste van limoen in een kom. Voeg limoensap toe. Voeg de honing toe. Meng de stukjes banaan onder de limoen en honing. Zo blijft het fris en verkleurt het niet.

  12. Laat de gebakken taart afkoelen. Beleg met de marsepein. Klop de room half op en meng onder de banketbakkersroom. Bestrijk de vorm met de vanillepudding.

  13. Leg de stukjes banaan op de taart. Werk af met de framboosjes.

0

Nog geen stemmen