Soepje van kastanjes en croutons van peperkoek

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en bak ze krokant in een hete pan met een klontje boter. Laat de peperkoekcroutons na het bakken even rusten op een stukje keukenpapier. Je zal merken dat de blokjes in het begin wak zijn, maar wanneer je ze een kwartiertje laat drogen zal je al snel merken dat ze lekker krokant worden. Dit komt door de honing die aanwezig is in de peperkoek die gaat karameliseren en die even nodig heeft om op te stijven. Doe dit werkje dus als eerst. Als je wil kan je de peperkoek blokjes ook even frituren, dit gaat sneller.

  2. Was het wit van prei, de selder en de ui en snij ze in stukjes. Laat de groentjes even stoven in een klontje boter en bevochtig het geheel daarna met de kippenbouillon. Voeg het takje laurier en het blik kastanjepuree aan toe. Laat dit alles een half uurtje koken en mix het daarna tot een fijne soep. Kruid af naar eigen smaak met peper en zout en serveer de soep met enkele peperkoekcroutons.

0
Nog geen stemmen