Zalmtartaar met frisse dressing en peterselie-olie
Ingrediënten
voor de peterselie-olie
-
1 busseltje peterselie
-
druivenpitolie
-
sushiazijn
-
peper en zout
voor de zalmtartaar
voor de dressing
-
yoghurt
-
1 limoen
-
limoensap
-
mirin
-
peper en zout
Bereiding
voor de peterselie-olie Begin met de peterselie fijn te malen in de blender, doe dit met voldoende druivenpitolie. Doe dit mengsel in een fijne zeef en laat uitlekken. Breng op smaak met wat sushiazijn, olijfolie, peper en zout.
voor de zalmtartaar Snij de moot verse zalm in blokjes, zorg ervoor dat je de velkant (de grijze kant) mooi wegsnijd. Snij de radijsjes in kleine blokjes ( brunoise). Snij het lenteuitje in fijne ringen. Maak de zalmtartaar aan met olijfolie en sushiazijn. Let er op dat je de zalm eerst aanmaakt met de olie en dan pas met de azijn, zo leg je een mooie film op de tartaar en voorkom je dat de azijn de zalm al gaat garen door de zuurte. Rasp wat limoenschil door de tartaar. Meng er op het laatst de radijsjes, de lenteuitjes en wat fijngehakte tuinkers onder. Breng op smaak met zout en peper.
voor de frisse dressing Breng wat yoghurt op smaak met de zeste van een limoen, wat limoensap, wat mirin, peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be