Chocolade Boudoirtaart gevuld met mascarpone en doyennépeer

Ingrediënten

  • 1 pakje boudoirkoekjes
  • 100 gr bloemsuiker
  • 200 gr okkernoten
  • 4 citroenen
  • speculaaskoekjes

voor de ganache

  • 400 gr donkere chocolade
  • 4 cm gember
  • 2 el honing
  • 200 ml room

voor de vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 1 vanillestok
  • zeste van citroen
  • 1 el vanillesuiker
  • 100 ml room
  • 200 ml water
  • 2 el honing
  • 2 peren
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Leg de okkernoten in een ovenschaal en bestrooi ze met bloemsuiker. Zet de gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

  2. Maak ondertussen de vulling. Verwijder het klokhuis van de peren en snij in stukken. Zet een pot op het vuur met 200 ml water. Voeg er 2 el honing, 2 el sweet mix caramel en kardemom toe. Doe ook de peren erbij. 

  3. Roer de room onder de mascarpone. Voeg er zeste van een citroen, 1 el vanillesuiker en het merg van een vanillestok aan toe. Klop met een garde. 

  4. Haal de kardemom uit de perensiroop en doe de peren vervolgens in een zeef. 

  5. Pers 2 citroenen. Sop de boudoirkoekjes in het citroensap en leg ze mooi naast elkaar op een stukje karton en een rooster. 

  6. Doe het mascarponemengsel in een spuitzak en spuit een laagje op de boudoirkoekjes. Leg vervolgens weer een laagje koekjes rondom het taartje en leg er in het midden een schep van de peren in. Doe vervolgens er terug koekjes en mascarpone op en herhaal tot alles op is. Eindig met een laag koekjes. 

  7. Zet het taartje even in de koelkast. 

  8. Maak ondertussen de ganache. Laat 200 ml room opkoken samen met de gember in grove stukken en 2 el honing. Doe de chocolade in kleine stukjes in een kom. Haal de gember uit de kokende room en giet de room vervolgens over de chocolade. Meng goed tot je een mooie, blinkende ganache bekomt. 

  9. Haal het taartje uit de koelkast en begin met de zijkanten te bestrijken met de ganache. Giet vervolgens de rest over de bovenkant zodat alles mooi bedekt is. 

  10. Werk af met de noten en speculaaskoekjes.

0

Nog geen stemmen