Feestelijke vissoep

Ingrediënten

  • visafval van de visboer
  • 1 selder
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 2 teentjes look
  • 2 el zwarte peperbollen
  • ½ fles droge witte wijn
  • 1 kg mosselen
  • 300 gr ongepelde garnalen
  • 4 champignons
  • bloem
  • boter
  • 2 th lepel tomatenconcentraat
  • 1 scheutje room
  • 4 filets van rode poon
  • loof van venkel of groen kruid naar keuze
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Soep

Bereiding

  1. Snij de selderstengels, de wortelen en de uien in grove stukken en stoof deze in een pot met boter. Voeg de tijm, laurier, look en peperbollen toe. Snij het visafval in stukken en voeg bij de groenten. Deglaceer met de wijn en vul aan met water tot alles onder staat. Laat alles 20 minuten doorkoken.

  2. Pel de garnalen en voeg de pantsers toe aan de bouillon. Snij het steeltje van de champignons en snij een sterretje uit de top. Bak ze aan in een pan met boter. Bijkruiden met peter en zout.

  3. Laat boter smelten, voeg evenveel bloem toe en roer samen tot een roux. Giet twee soeplepels van de bouillon door een zeef in de roux en roer grondig. Giet de rest van de bouillon door de zeef bij het mengsel. Duw de groenten stevig aan zodat al het vocht door de zeef loopt. Voeg twee theelepels tomatenconcentraat toe, meng alles en laat vijf minuten doorkoken.

  4. Kruid de rode poon met peper en zout en bak in een pan met boter. Kruid de soep met peper en zout en voeg een scheut room toe. Laat de mosselen gedurende 3 minuten stomen in een stoompot. Leg een gebakken poonfilet in elk soepbord met daarbovenop een gebakken champignon. Leg ook drie mosselen in elk bord en werk af met een takje venkellof of groen kruid naar keuze.

  5. Giet voorzichtig soep in het bord, zonder de garnituur te overgieten. Werk af met een paar druppels room.

0
Nog geen stemmen

Mas Pere, Brut Nature (Cava, Spanje)

Colruyt €7,95

Cava met rijp fruitboeket (peer, perzik), maar een frisse textuur.