Halloweenstoemp met zeeduivel en courgette

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • peper
  • een stuk gember
  • enkele takjes dille
  • 4 mooie filets van zeeduivel (lotte)
  • 250 ml groentebouillon
  • Olijfolie
  • een scheutje witte wijnazijn
  • een scheutje maïsolie
  • een scheutje arachideolie
  • 250 gr sesamzaad
  • Alpro Ccuisine Light
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was de pompoen en snij in gelijke stukken (je hoeft de pompoen niet te schillen). Haal het binnenste met de pitten eruit.

  2. Doe wat olijfolie in een grote pot en stoof de pompoenstukken aan. Roer goed om en kruid met peper. Pers er twee teentjes look bij. Schil de gember, en snij in plakjes, dan in balkjes (julienne) en tenslotte in blokjes (brunoise). Voeg ook bij de pompoen. Bevochtig met de bouillon en zet het deksel op de pot, zodat de pompoen verder kan stoven.

  3. Snij fijne plakjes van de courgette met een mandoline. Kruid met peper, en voeg een scheutje witte wijnazijn en maïsolie toe. Meng onder mekaar.

  4. Verwarm een scheut arachideolie in een pan. Doe peper op de visfilets, en ‘paneer’ dan telkens één kant van de visfilets in de sesamzaadjes. Bak de visfilets als de pan goed heet is, met de kant met de sesamzaadjes eerst.

  5. Stamp de pompoen en voeg de Alpro Cuisine Light toe.

  6. Schik de stoemp op een bord, met daarbovenop de plakjes courgette en de zeeduivel. Werk af met een takje dille en besprenkel met olijfolie. Een smakelijke Halloween gewenst!

5
Average: 5 (1 vote)