Tajine van zeeduivel met olijven en ratte-aardappeltjes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 bos koriander, met keukengaren samengebonden
  • 1 th lepel gemalen komijnzaad
  • 1 th lepel mild paprikapoeder
  • 1 th lepel scherp paprikapoeder
  • ½ th lepel geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 1 ingemaakte of gezouten citroen
  • 150 gr groene olijven met pit
  • olijfolie
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Trek het doorschijnende vlies van de zeeduivelstaart af. Snijd de filets van de middengraat af. Verwijder de witte zenuwtjes vlak bij de graat en ook de rode delen. Snijd elke filet in 8 stukken van gelijk formaat.

  2. Wrijf de knoflook fijn. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de helften in smalle repen. Snijd de aardappeltjes over de lengte doormidden.

  3. Smoor de knoflook in 1 eetlepel olijfolie in een tajine. Voeg de repen paprika toe en smoor alles nog 10 minuten op laag vuur; schep regelmatig om. Draai het vuur hoger, giet de witte wijn in de pan en laat hem ruim 5 minuten inkoken.

  4. Draai het vuur weer laag en voeg het bosje koriander, de gemalen komijn, mild en scherp paprikapoeder, geelwortelpoeder, aardappeltjes, 200 ml water en een klein beetje zout toe. Sluit de pan en stoof de tajine 40 minuten. Controleer regelmatig of er voldoende vocht in zit.

  5. Spoel de ingemaakte citroen onder koud water, snijd hem over de lengte doormidden en verwijder het vruchtvlees. Snijd de schil in kleine blokjes. Spoel de olijven onder de koude kraan.

  6. Doe de blokjes citroenschil, de olijven en de stukken zeeduivel in de tajine en vermeng alles losjes. Sluit de pan en stoof de tajine 15 minuten. Controleer af en toe of er voldoende vocht in zit.

0
Nog geen stemmen

Le Creuset - Tajines

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200
Aantal pagina’s:

80
Prijs:

9,95 euro
ISBN:

9789089312587