Coquille Monet met pompoen en lavendel van Table'O
Ingrediënten
-
eetbare bloemen
-
cress of peterselie
Voor de gepofte quinoa
-
50 g quinoa
-
1 el ras el hanout
Voor de gemarineerde pompoen
-
sushi-azijn
-
peper
-
zout
-
olijfolie
Voor de gepofte pompoen
-
200 g zeezout
-
peper
-
vetstof bv. Solo
Voor de coquilles
-
vetstof bv. Solo
-
peper
-
zout
Voor de lavendelbisque
-
1 stengel citroengras
-
1 el gedroogde lavendel
-
200 ml bisque
-
vetstof bv. Solo
Voor de pompoenpuree
-
100 g gepofte pompoen (vruchtvlees)
-
peper
-
zout
-
vetstof bv. Solo
Bereiding
Voor de gepofte quinoa: kook de quinoa al dente. Giet af.
Stort uit op een bakpapiertje. Leg op een bakplaat. Droog 8 à 10 uur in een oven van 60°C.
Verhit de friteuse op 170°C. Frituur ze kort. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng met ras el hanout en hou apart.
Voor de gepofte pompoen: leg een butternutpompoen op een bedje van zeezout op een met bakpapier beklede ovenplaat. Plaats 50 minuten op 185°C in de oven.
Haal uit, schil. Snij in plakjes en steek er vormpjes uit. Reken eentje per persoon. Bak de pompoenvormpjes nu in wat vetstof. Kleur met peper en zout.
Voor de pompoencrème: neem een deel van de gepofte pompoen. Mix fijn met vetstof, peper en zout. Doe in een spuitzak.
Voor de gemarineerde pompoen: snij in dunne plakjes. Marineer in sushi-azijn, olijfolie, peper en zout.
Voor de lavendelbisque: kook bisque op met gedroogde lavendel, wat restjes pompoen en citroengras. Laat een halfuurtje trekken. Zeef door. Doe in een maatbeker. Schuim op met een beetje vetstof, peper en zout.
Voor de gebakken coquille: dep de coquille droog. Bak in vetstof zeer kort: één minuut langs elke kant. Kruid met peper en zout.
Afwerking: neem een schelp. Plaats die op een bord. Leg er eventueel wat zout onder. Spuit wat pompoencrème in de schelp. Verdeel de coquille, gebakken pompoen en gemarineerde pompoen lukraak over de schelp. Lepel er quinoa en bisque bij. Werk af met eetbare bloempjes en wat cress of groen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be