Pannenkoekjes van pompoen met gebakken banaan en granaatappel

Ingrediënten

voor de pannenkoeken

voor de bananen

  • 120 ml water
  • 2 el kokosbloesemsuiker

voor de afwerking

Sofie maakt voor Hilde De Baerdemaeker glutenvrije pannenkoekjes of flensjes. Even lekker maar dus zonder gluten én vegan. Wedden dat je het verschil niet proeft?

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Amerikaans
Glutenvrij

Bereiding

  1. Voor de pannenkoekjes: Doe alle ingrediënten in een blender. Mix fijn tot een gladde massa.

  2. Verhit een antikleefpan. Voeg een beetje kokosolie toe. 

  3. Voeg een lepel beslag toe. Wacht tot ze bovenaan zo goed als gaar zijn. Draai om en bak nog even verder. 

  4. voor de banaan: Schil de bananen en snij in drie. Doe het water en de suiker in een pan. Voeg de bananen toe. Laat karamelliseren tot een soort van compote. Zet opzij.

  5. voor de granaatappel: snij de granaatappel in twee. Neem een stamper of een klopper. Klop er de zaadjes uit.

  6. Afwerking: snij de pecannoten grof. Leg de pannenkoeken op een bordje. Werk af met de nootjes, bananencompote, granaatappel, wat munt, yoghurt of zure room.

0
Nog geen stemmen