Papje van havermout met peren en chocolade

Ingrediƫnten

  • 100 gr zwarte chocolade
  • 1 dl sojaroom
  • 8 el gehakte notenmengeling
  • 4 dl sojamelk
  • 2 peren
  • 2 el ongesuikerde frambozencoulis
  • 8 el havervlokken
  • 1 druppel amandelessence
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 takje munt
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Diabetici
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de chocolade met de sojaroom op een zacht vuur. Hak de noten fijn en voeg ze erbij. Giet in een diep bordje en laat gedurende 10 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Meng 3 dl sojamelk met de havervlokken en frambozenconfituur. Laat lichtjes warm worden tot het geheel gebonden is.

  3. Giet over de chocolade.Laat de gelatine weken in koud water en snij de peren in brunoise. Schik de blokjes van peer over het havermengsel en zet ze in de koelkast.

  4. Maak de rest van de sojamelk lauw en doe er een druppel amandel essence bij. Voeg vervolgens de geweekte gelatine toe.

  5. Overgiet tenslotte de peren hiermee. Werk af met een takje munt.

4

Average: 4 (1 stem)