Baktip: cakepops, cake op een stokje

Ingrediënten

voor de cake

  • 75 g cacao (ongezoet)
  • 400 g suiker
  • 225 g bloem
  • 1 kl zout
  • 1½ kl bakpoeder
  • 2 kl vanille-extract
  • 200 g melk
  • 80 g neutrale olie bv. arachideolie
  • 2 eieren
  • 180 g kokend water

voor de cakepops

  • 1 chocoladecake (afgekoeld)
  • 250 g roomkaas
  • 1 el melk
  • 400 g bloemsuiker
  • 4 el boter
  • 200 g donkere chocolade
  • gekleurde bolletjes, hagelslag, ...
  • lollystokjes

Ooit al gehoord van cakepops? Dit zijn cakejes op een stokje. Best wel wat werk, maar ideaal om met de kinderen te maken of als traktatie mee te geven.

Tip: met 1 cake (diameter 24cm) kun je al snel 30 cakepops maken.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

  1. Begin met de cake: meng alle droge ingrediënten onder elkaar (cacao, suiker, bloem, zout, bakpoeder, bicarbonaat).

  2. Voeg nu de natte ingrediënten toe: vanille-extract, melk, olie, 2 eieren en het kokende water. Roer goed onder elkaar.

  3. Vet en bloem een hoge bakvorm in. Stort het beslag in de vorm.

  4. Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Prik in de taart om te zien of het gaar is. Blijft er niets meer kleven, dan is het ok. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Ontvorm daarna de cake.

  5. Maak nu het beslag voor de cakepops: meng roomkaas, melk, bloemsuiker, boter en de in stukken getrokken chocoladecake tot een homogeen beslag.

  6. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  7. Verdeel in porties en rol tot balletjes (grootte: pingpongbal). Steek er een stokje in. Laat 1u opstijven in de diepvries.

  8. Smelt ondertussen de donkere chocolade. Zorg dat de chocolade niet te warm is. Draai de balletjes door de chocolade. Haal daarna door de hagelslag of gekleurde suikerbolletjes (of versier naar keuze). Zet recht in bijvoorbeeld een stuk piepschuim.

  9. Laat in de koelkast volledig ontdooien. Smakelijk!

0

Nog geen stemmen