Baktip: cakepops, cake op een stokje
Ingrediënten
voor de cake
-
75 g cacao (ongezoet)
-
400 g suiker
-
225 g bloem
-
1 kl zout
-
1½ kl bakpoeder
-
1½ kl bicarbonaat
-
2 kl vanille-extract
-
200 g melk
-
80 g neutrale olie bv. arachideolie
-
2 eieren
-
180 g kokend water
voor de cakepops
-
1 chocoladecake (afgekoeld)
-
250 g roomkaas
-
1 el melk
-
400 g bloemsuiker
-
4 el boter
-
200 g donkere chocolade
-
gekleurde bolletjes, hagelslag, ...
-
lollystokjes
Bereiding
Begin met de cake: meng alle droge ingrediënten onder elkaar (cacao, suiker, bloem, zout, bakpoeder, bicarbonaat).
Voeg nu de natte ingrediënten toe: vanille-extract, melk, olie, 2 eieren en het kokende water. Roer goed onder elkaar.
Vet en bloem een hoge bakvorm in. Stort het beslag in de vorm.
Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Prik in de taart om te zien of het gaar is. Blijft er niets meer kleven, dan is het ok. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Ontvorm daarna de cake.
Maak nu het beslag voor de cakepops: meng roomkaas, melk, bloemsuiker, boter en de in stukken getrokken chocoladecake tot een homogeen beslag.
Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verdeel in porties en rol tot balletjes (grootte: pingpongbal). Steek er een stokje in. Laat 1u opstijven in de diepvries.
Smelt ondertussen de donkere chocolade. Zorg dat de chocolade niet te warm is. Draai de balletjes door de chocolade. Haal daarna door de hagelslag of gekleurde suikerbolletjes (of versier naar keuze). Zet recht in bijvoorbeeld een stuk piepschuim.
Laat in de koelkast volledig ontdooien. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be