Brunchsalade met mangochutney en sesambrood

Ingrediënten

brunchsalade met mangochutney

sesambrood

Ook jij kan deze lekkere salade tevoorschijn toveren voor een lekkere brunch of lunch. En de broodjes die maak je ook gewoon zelf.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Caloriearm
Salade

Bereiding

  1. Breng 1 glas ciderazijn aan de kook.

  2. Snijd 1 mango in blokjes en snijd 1 chilipeper fijn.

  3. Voeg toe aan de ciderazijn.

  4. Voeg 3 el honing, 1 steranijs, 1 kruidnagel en een 10-tal peperbolletjes toe. Laat ongeveer 30 minuten sudderen.

  5. Meng 200 g yoghurt met 200 g bloem en ½ zakje bakpoeder.

  6. Voeg 1 el wit sesamzaad en 1 el zwart sesamzaad toe.

  7. Snipper een teen knoflook fijn en voeg toe.

  8. Kneed tot een deeg en laat even rusten.

  9. Rooster 1 handvol amandelen en 1 handvol cashewnoten.

  10. Voeg 1 el korianderzaad, 1 el venkelzaad, 1 el komijnzaad, 1 el zwart sesamzaad, 1 el wit sesamzaad en 1 kl chilivlokken toe.

  11. Breng water aan de kook voor de eieren.

  12. Hak de geroosterde noten en specerijen met een snuifje zout fijn in de hakmolen.

  13. Kook 4 eieren in heet water gedurende 6,5 minuten. 

  14. Verwarm een grillplaat op middelmatig vuur.

  15. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en rol het uit tot platbroodjes.

  16. Bak de broodjes op een grillplaat zonder vetstof.

  17. Spoel een handvol spinazie, een handvol veldsla en 1 bussel radijzen.

  18. Snijd de radijzen in fijne plakjes.

  19. Pel 1 avocado en snijd deze in 8 stukken.

  20. Serveer de veldsla, spinazie, radijzen en avocado in een schaal.

  21. Werk af met olijfolie, ciderazijn, peper en zoutvlokken.

  22. Pel de eieren en halveer ze.

  23. Voeg toe aan de salade. Bestrooi alles met de dukkah (noten- en specerijenmix) en werk af met de mangochutney.

0
Nog geen stemmen