Bosch

Bladerdeegtaart van paddenstoelen, salie en mozzarella

Ingrediënten

Loïc zijn versie van quiche met paddenstoelen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en een grote ovenbestendige antikleefpan op een laag vuur.

  2. Snijd 250 g kastanjechampignons in dunne plakjes en 250 g shiitake in gelijke stukken.

  3. Snipper 2 tenen knoflook fijn. 

  4. Bak de champignons en de knoflook aan in olijfolie.

  5. Kruid met peper en zout.

  6. Snipper een handvol verse salie fijn en voeg toe.

  7. Doe de champignons in een kom.

  8. Zet het vuur uit en doe het bladerdeeg in de pan. 

  9. Bedek de bodem met mozzarella cucina en prik wat gaatjes in het deeg.

  10. Voeg dan de paddenstoelen, fijngesnipperde mozzarella en salie toe.

  11. Werk af met 1 el geraspte parmezaanse kaas, peper en zout.

  12. Bak gedurende 25 minuten in de oven op 200°C.

  13. Spoel de wortelen schoon en snijd ze overlangs.

  14. Bak de wortelen krachtig aan in een scheut olijfolie.

  15. Snijd 2 bloedappelsienen à vif en vang het sap op.

  16. Breng het sap op smaak met 3 el honing, peper en zout.

  17. Blus de wortelen met het sap en laat even inkoken op een zacht vuur.

  18. Snijd 1 chilipeper zonder pitjes fijn.

  19. Serveer de wortelen met stukjes bloedappelsien en chilipeper. 

  20. Werk af met zeste van citroen en pompoenpitten.

  21. Serveer met de taart.

4
Average: 4 (1 vote)