Energierepen en homemade granola
Ingrediënten
-
2 handenvol amandelen
-
2 handenvol cashewnoten
-
2 handenvol havermout
-
2 handenvol pompoenpitten
-
2 el vloeibare honing
-
1 el koolzaadolie
-
1 kl venkelzaad
-
1 handvol gedroogde vijgen
-
1 handvol gedroogde abrikozen
-
50 gr pure chocolade (85%)
-
1 banaan
-
1 kiwi
-
Griekse yoghurt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng 1 handvol amandelen en 1 handvol cashewnoten en haal er het mes door.
Voeg 1 handvol havermout, 1 handvol pompoenpitten toe en meng goed onder elkaar.
Voeg 2 el honing, 1 el koolzaadolie, 1 kl venkelzaad en een snuif zout toe.
Stort alles op een met bakpapier beklede bakplaat.
Spreid goed uit en rooster gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Schud tussendoor enkele keren op.
Laat afkoelen en bewaar de afgekoelde granola in een glazen bokaal.
Meng 1 handvol amandelen en 1 handvol cashewnoten en haal er het mes door.
Voeg 1 handvol havermout en 1 handvol pompoenpitten toe en meng goed onder elkaar.
Rooster gelijkmatig in een droge pan gedurende enkele minuten op middelmatig vuur.
Mix intussen 1 handvol gedroogde vijgen en 1 handvol gedroogde abrikozen tot een plakkerige massa.
Voeg de geroosterde noten toe en mix alles samen tot de noten grof gemalen zijn.
Voeg nog een handvol pure, fijngesneden chocolade toe. Goed roeren tot de chocolade bijna gesmolten is.
Stort uit op een met bakpapier beklede ovenschaal en druk goed aan.
Bestrooi met een dun laagje geroosterd sesamzaad.
Bedek met bakpapier en laat minimum 1 uur opstijven in de koelkast.
Schil en snij 1 banaan en 1 kiwi in fijne plakjes.
Vul een kom met 3 el Griekse yoghurt en schik er het fruit op.
Bestrooi rijkelijk met granola en werk af met verse munt.
Haal de opgesteven energierepen uit de koelkast en snij ze in candybars.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be