Spring rolls met gemarineerde ribbetjes
Ingrediënten
-
rijstvellen
voor de marinade
-
2 el vissaus
-
sap van 1 limoen
-
1 el honing
voor de vulling
-
1 pak glasnoedels of rijstvermicelli
-
gebakken ribbetjes
-
enkele muntblaadjes
-
enkele korianderblaadjes
-
enkele jonge verse spinazieblaadjes
voor de saus
-
enkele pindanoten
-
hoisinsaus
Bereiding
Snij het vlees van de gebakken ribbetjes en doe in een kom. Hak de chilipeper fijn en voeg samen met de andere ingrediënten voor de marinade toe aan het vlees.
Kook de glasnoedels gedurende 4 min. in water, giet af en spoel met koud water.
Schil de komkommer en snij in balkjes. Hak de munt fijn.
Dompel de rijstvellen in heet water en leg ze op een natte, uitgewrongen handdoek. Vul ze met het vlees, noedels, komkommer, munt, korianderblaadjes en spinaziebladeren.
Rooster de pindanoten in een pan en doe bij de hoisinsaus. Fris op met het sap van een halve limoen. Tip : voeg een scheutje water toe indien de saus te dik is.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be