Sticky Ribbetjes met honing en look

Ingrediënten

  • 500 g ribbetjes

voor de marinade

  • 2 tenen look
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el rijstwijn

voor de saus

De laatste week van Januari wordt omgedoopt tot De Chinese Week. Tijdens die week ontdek je allemaal lekkere Chinese recepten, zoals deze sticky ribbetjes met een heerlijke marinade.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de ribbetjes in stukjes 2-3 cm. 

  2. Maak de marinade: Knijp de knoflook uit en meng met de hoisinsaus en rijstwijn. Marineer de ribbetjes minstens een half uur voor je ze gaat bakken.

  3. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.

  4. Verhit een wok tot heel heet, doe er de ribbetjes in en bak rondom bruin op een heet vuur. Zet het vuur lager en voeg de saus toe, laat nog enkele minuten inkoken.

  5. Kijk goed of de ribbetjes voldoende gebakken zijn (hangt af van de dikte van de ribbetjes).

  6. Serveer met rijst.

5
Average: 5 (1 vote)

Hoisinsaus

Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Deze saus is typisch voor de Chinese keuken, maar wordt ook in de Vietnamese keuken gebruikt. 

 

Je vindt deze saus normaal wel in de betere supermarkten.

Dit is een recept van The Yummyblogsisters

Els Debremaeker is eigenaar van Njamelicious. Ze heeft een diploma Chinees op zak en heeft jaren door China gereisd. Kom meer over haar te weten op haar site. Zus Iris Debremaeker is freelance journalist en fotograaf. Ze is gebeten door food fotografie. Ontdek alles van deze zusjes op  www.deyummyblogsisters.com