Iris Debremaeker
Sticky Ribbetjes met honing en look
Ingrediënten
-
500 g ribbetjes
voor de marinade
-
2 tenen look
-
2 el hoisinsaus
-
1 el rijstwijn
voor de saus
-
2 el sojasaus
-
2 el balsamicoazijn
-
1 el bruine suiker
-
1 el honing
Bereiding
Snijd de ribbetjes in stukjes 2-3 cm.
Maak de marinade: Knijp de knoflook uit en meng met de hoisinsaus en rijstwijn. Marineer de ribbetjes minstens een half uur voor je ze gaat bakken.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.
Verhit een wok tot heel heet, doe er de ribbetjes in en bak rondom bruin op een heet vuur. Zet het vuur lager en voeg de saus toe, laat nog enkele minuten inkoken.
Kijk goed of de ribbetjes voldoende gebakken zijn (hangt af van de dikte van de ribbetjes).
Serveer met rijst.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be