Toast met burrata en vijgen en cocktail Dark & Stormy

Ingrediënten

  • 1 frisee sla
  • 4 bolletjes gerijpte burrata
  • 8 sneetjes prosciutto

voor de cocktail

  • 18 cl Gosling black seal rum
  • 4 cl falernum
  • gemberbier
  • twee handvol ijsblokjes
  • 4 partjes limoen

voor de afwerking

  • een stukje Parmezaanse kaas

voor de balsamico creme

  • 2 el balsamico creme
  • 4 el olijfolie
  • verse basilicumblaadjes

voor de geroosterde vijgen

  • 8 vijgen

voor het citroenzout

  • enkele el Fleur de sel
  • citroenzeste

voor de geroosterde ciabatta

  • 1 ciabatta
  • een scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • een snuifje Fleur de sel

Sofie en Roel Vanderstukken zorgen voor de zon op je bord en in je glas: een heerlijke toast met burrata, gegrilde vijgen, prosciutto en balsamicocrème toveren je meteen in vakantiesfeer. En een lekkere cocktail op basis van rum erbij maakt dat heerlijk gevoel compleet. 

Tip: zo maak je falernum.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Rooster de ciabatta: Verwarm de oven voor op 200C.

  2. Snij de ciabatta in sneetjes van ca 1cm, verdeel ze over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met vers gemalen peper en Fleur de sel en zet 5 minuten in de oven. 

  3. Was de sla, dep droog en verdeel ze over de borden. Leg er de burrata bovenop. 

  4. Rooster de vijgen: Verhit een grillpan op hoog vuur. 

  5. Snij de vijgen doormidden en wentel ze in olijfolie. Leg met de snijkant naar beneden op de grillpan. 

  6. Maak het citroenzout: Kneus de Fleur de sel met de zeste in de vijzel. 

  7. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng met de rest van de ingredienten. 

  8. Werk af: Trek schilfers van de Parmezaan en trek met je handen stukjes van de prosciutto. Verdeel ze over de borden

  9. Leg er de vijgen op en werk af met het citroenzout en de balsamico creme.

  10. Maak de cocktail: Vul het longdrinkglas met de ijsblokjes en voeg de rum en falernum toe. Knijp het limoenpartje uit in het glas.  

  11. Top met gemberbier en roer even. Serveer met een roerstaafje en limoenpartje.

0

Nog geen stemmen