Geklopte ricotta en vijgen op toast met gekaramelliseerde chilibacon

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters
Broodjes

Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. 

  2. Leg een dubbele laag keukenpapier op een bord. 

  3. Bak het spek een paar minuten aan beide kanten tot het vet is uitgelopen en het spek goudbruin en krokant is en makkelijk te verkruimelen. 

  4. Laat uitlekken op het bord met keukenpapier. 

  5. Verkruimel het spek in een kleine kom en druk fijn met een vork. 

  6. Roer er de chilvlokken en honing door en zet apart. 

  7. Meng de ricotta met de gedroogde tijm en geraspte sinaasappelschil. 

  8. Breng op smaak met peper en zout en klop glad. 

  9. Rooster het brood en verdeel er het ricottamengsel over. 

  10. Bewaar wat van het spekmengsel, verdeel de rest in 4 porties en schep op elk sneetje brood een portie. 

  11. Leg de partjes vijg erop, strooi er de rest van spekmengsel, wat tijm en chilivlokken over en serveer. 

0
Nog geen stemmen

Feasts - Sabrina Ghayour

'Het leven is een feest' zegt auteur Sabrina Ghayour. 'Zij die met mij aten en dronken en genoten van de gerechten als van het leven zelf, zij waren mij het dierbaarst.'

FEASTS - Midden-Oosterse feestmaaltijden voor elke gelegenheid. 

Uitgeverij Good Cook.