Geklopte ricotta en vijgen op toast met gekaramelliseerde chilibacon
Ingrediënten
-
200 g ongerookt spek
-
1 el Turkse chilivlokken
-
4 el vloeibare honing
-
200 g ricotta
-
1 tl gedroogde tijm
-
geeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
-
zeezoutvlokken
-
versgemalen zwarte peper
-
4 sneetjes zuurdesembrood
-
4 vijgen
Bereiding
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur.
Leg een dubbele laag keukenpapier op een bord.
Bak het spek een paar minuten aan beide kanten tot het vet is uitgelopen en het spek goudbruin en krokant is en makkelijk te verkruimelen.
Laat uitlekken op het bord met keukenpapier.
Verkruimel het spek in een kleine kom en druk fijn met een vork.
Roer er de chilvlokken en honing door en zet apart.
Meng de ricotta met de gedroogde tijm en geraspte sinaasappelschil.
Breng op smaak met peper en zout en klop glad.
Rooster het brood en verdeel er het ricottamengsel over.
Bewaar wat van het spekmengsel, verdeel de rest in 4 porties en schep op elk sneetje brood een portie.
Leg de partjes vijg erop, strooi er de rest van spekmengsel, wat tijm en chilivlokken over en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be