Aardappelsoep met spek en worst

Ingrediënten

  • 4 lente-uitjes
  • 1 el groentebouillon
  • 2 uien
  • 8 aardappelen
  • 2 l water
  • 1 teentje look
  • bakboter
  • 2 dl room
  • 4 el spekblokjes
  • 4 eigelen
  • 150 gr gesmolten boter
  • 2 worsten
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Stoof de uien, de look en de aardappelen aan in een beetje boter aan. Bevochtig met het water en voeg er groentebouillon aan toe. Laat vervolgens gedurende 30 minuten koken.

  2. Bak de worsten. Mix het geheel glad en voeg er dan de room en de gebakken spekreepjes aan toe. Hak de lente-uitjes heel fijn.

  3. Voeg er voor het opdienen de spinazieblaadjes aan toe. Serveer het geheel met de stukjes worst, het rauwe eigeel en gesmolten bruine boter. Versier met de lente-uitjes.

0
Nog geen stemmen