Maïssoep met lente-uitjes en gepofte maïs
Ingrediënten
-
2 l water
-
1 blik maïs op sap
-
100 gr rauwe maïs
-
4 lente-uitjes
-
1 aardappel
-
1 wit van prei
-
1 ui
-
1 el currykruiden
-
popcornmaïs
-
2 dl sojaroom
-
1 el groentebouillon
-
bakboter
Bereiding
Versnijd de aardappel, prei en ui en stoof ze aan in een beetje bakboter. Voeg de uitgelekte maïs eraan toe en bevochtig het geheel met water. Voeg vervolgens de groentebouillon eraan toe. Laat 35 minuten koken en mix het geheel. Voeg er dan een beetje currykruiden, saffraan en sojaroom aan toe.
Maak popcorn van de rauwe maïs.
Hak de lente-uitjes fijn. Versier het bord met de lente-uitjes en de popcorn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be