faux gras

Eigenschappen

  • Dieet: 
    Vegetarisch
  • Seizoen: 
    Winter
  • Topmaanden 

Voor vegetariërs of mensen die een diervriendelijk alternatief voor foie gras zoeken, kwam GAIA op de proppen met Faux Gras. Voor de productie van Faux Gras moeten er geen ganzen of eenden lijden tijdens een lang productieproces. Om tot de vette leverpastei te komen, worden eenden en ganzen namelijk onder dwang gevoederd en ziek gemaakt.

De Faux Gras van GAIA is niet enkel diervriendelijk. Het is ook een milieuvriendelijk product. De palmolie die erin verwerkt wordt, is biologisch geteeld en heeft daarvoor ook het RSPO certificaat ontvangen. De olie wordt dus op een duurzame en milieuvriendelijke manier geteeld.

Faux Gras kan net als foie gras op toast gegeten worden, met of zonder uienconfijt. Je kan de Faux Gras natuurlijk ook verwerken in tal van gerechten. Hij smaakt zelfs lekkerder wanneer hij een paar uur voor gebruik in de koelkast heeft gestaan. 

Faux Gras is enkel verkrijgbaar in november, bij een aantal winkels. Voor de ketens die Faux Gras aanbieden en voor meer informatie kan je altijd terecht op de website van GAIA.

 

Recepten