Salade folle à la Christoff
Ingrediënten
-
1 bot witte asperges
-
1 bot groene asperges
-
½ avocado
-
2 el amandelschilfers
-
150 g Faux Gras
-
100 g gerookte paling
-
100 g gerookt zalmhaasje
-
1 potje zalmeitjes
-
4 eieren
-
150 g Ganda ham
-
½ pomelo
-
1 krop eikenbladsla
-
150 g mayonaise
-
8 sneden toastbrood
voor de vinaigrette
-
1 el appelazijn
-
1 el frambozenazijn
-
olijfolie
-
1 sjalot
-
4 el maïsolie
-
2 el honing
Bereiding
Schil de asperges. Stoom ze gaar.
Snij de groene asperges in stukken.
Kleur ze aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Kook vier eitjes hard. Pel en laat afkoelen. Snij een avocado in twee. Haal het vruchtvlees er uit. Meng met de mayonaise en de gekookte eidooiers en eventueel wat citroensap. Mix tot een crème.
Vul de gekookte eitjes op met de crème van avocado.
Pel de pomelo. Haal het vruchtvlees er uit. Trek in stukjes.
Snij het zalmhaasje en de paling in stukjes.
Toast het brood. Besmeer met faux gras.
Snij de appels in blokjes. Karamelliseer in olijfolie met honing. Blus met 1 el frambozenzijn en 1 el appelazijn. Laat zeer kort opkoken. Haal van het vuur en voeg 4 el maïsolie toe.
Rol de asperges in de Ganda ham.
Dresseer het bord naar keuze met alle ingediënten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be