Faux Gras voor Kerst

Ingrediënten

voor de abrikozenconfijt

  • 20 gr bakmargarine
  • 100 gr versnipperde ui
  • 20 gr rietsuiker
  • 3 cl witte wijnazijn

voor de speculoosgel

  • 2 dl volle melk
  • 100 gr speculooskoekjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Snijd spitskool, peer en rode biet in gelijke schijfjes.

  2. Pocheer eerst de spitskool en de peer in water met de witte wijnazijn. Daarna pocheert u ook de rode biet. Laat telkens goed uitlekken en afkoelen.

  3. Maak het abrikozenconfijt: laat de abrikozen wellen in water, dep ze droog en snijd ze daarna in blokjes. Stoof samen met de ui aan in de margarine. Doe er de rietsuiker bij en blus met de azijn. Stoof tot een mooie confituur.

  4. Breng de melk aan de kook en werk af met de speculoos. Kook kort door tot u een mooie gel bekomt. Laat afkoelen en doe in een spuitzakje.

  5. Snijd de Faux Gras de GAIA in gewenste vorm.

  6. Presentatie: Presenteer alle ingrediënten op een moderne manier. Werk af met de Faux Gras de GAIA. 

0
Nog geen stemmen

Etchart, Privado Torrontés 2011 (Cafayete, Argentinië)

Carrefour €6,79

Aroma’s van violette, sinaaszeste, lychee en oranjebloesem, maar verfrissend ‘sec’ en sappig citrusfris.

.