limoenblad

limoenblad

Limoenblad is een ingrediënt uit de Aziatische keuken, en is onder vele namen gekend: kaffirlimoen blaadjes, citroenblad, daun djeroek poeroet (Indonesisch), bai makrut (Thais).

Het is het blad van de struik waar (keffir)limoenen aan groeien. Het blad is donkergroen, glanzend en een beetje taai. Het heeft de vorm van een 8. De blaadjes ruiken en smaken sterk naar frisse limoen.

De blaadjes worden meegestoofd in curries en soepen. Het is echter te taai om zo op te eten, dus het wordt meestal aan het einde van de bereidtijd uit het gerecht verwijderd. Eventueel kan je de nerf uit het blad snijden, en het blad in hele fijne reepjes snijden en zo als garnituur gebruiken. Dan kan het eventueel wel opgegeten worden.

Bewaartip

Verse blaadjes zijn het lekkerst. Invriezen kan, maar eens ontdooid verliezen ze snel hun aroma.

Recepten