Tom kha kai

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Thais
Caloriearm
Vetarm
Voorgerecht

Bereiding

  1. Breng de kokosmelk, de kippenbouillon, de vissaus en de suiker aan de kook. Als het begint te pruttelen mag je het vuur zachter zetten. Door alles samen te koken gaan de smaken mooi in elkaar over.

  2. Snijd de galanga in fijne stukken. Galanga is een wortel die qua smaak en vorm ontzettend aan gember doet denken. Voeg de galanga toe en laat hem meekoken zodat hij zijn smaak kan afgeven. Zet het vuur zeker niet te hoog zodat de smaak en het aroma in de soep blijft. Snijd het citroengras in grote stukken en voeg die als smaakmaker toe aan de bouillon.

  3. Snijd de kip in reepjes en kruid ze met wat peper en zout. Voeg ze toe aan de soep. Snijd de kip niet te dik anders moeten de stukjes te lang pocheren in de soep. Je kan ze ook in blokjes snijden. Hoe fijner, hoe aangenamer in de mond. En voeg ze toe aan de soep. Kruid de kip naar smaak.

  4. Snijd de kerstomaatjes in twee en snijd ringen van de rode ui. Leg ze rauw in het bord.

  5. Hak de koriander fijn en voeg hem toe. Groene kruiden moet je altijd op het laatst toevoegen. Ze geven hun meeste smaak af zodra ze de hitte voelen. Als ze te lang meekoken verdwijnt hun mooie groene kleur.

5
Average: 5 (1 vote)