De wereld Rond met 80-jarigen: Rode curry met kip

Ingrediënten

In De wereld rond met 80-jarigen trekken Olga Leyers en Sieg De Doncker met een groep kwieke senioren naar alle uithoeken van de wereld. Elke week verkennen ze een ander land.

Vandaag gaan onze Senioren naar Bangkok. Ze krijgen daar een heuse kookworkshop waar ze een echte Thaise curry leren maken. Probeer het zelf met dit recept van Sofie Dumont. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng de basmati rijst aan de kook in het water laat deze verder pruttelen op een matig vuur. Terwijl de rijst kookt, snij je de kipfilets in blokjes. Doe een goede scheut palmolie in de wokpan en laat deze opwarmen.

  2. Verwijder de harde takjes van de sperzieboontjes en verdeel ze in 2 stukken. Leg de kippenblokjes in de wokpan. Haal ze uit de pan als ze aangekleurd zijn. Snij intussen de rode paprika, babycorns, courgette en sjalot op gewenste grootte. Snij het citroengras door midden. Spoel de verse gember af en snij deze in kleine stukjes. Verwijder het staartje van de chilipepers en snij ook deze in kleine stukjes.

  3. Maak de wokpan schoon met keukenrol. Doe opnieuw een scheutje palmolie in de wokpan en laat opwarmen. Neem 2 koffielepels currypasta. Laat deze samen met de groenten aanbakken in de wokpan en strooi er wat rietsuiker over. Indien het te droog is, doe je er een extra scheutje palmolie bij.

  4. Laat alles even aanbakken, roer regelmatig om en doe de kippenblokjes erbij. Deglaceer alles met de Thaise vissaus. Doe er de kokosmelk en visbouillon bij. Voeg er tenslotte de rode peper en kruiden aan toe en laat alles 5 min. verder pruttelen. Werk af met blaadjes basilicum en koriander.

0
Nog geen stemmen