De wereld Rond met 80-jarigen: Rode curry met kip
Ingrediënten
-
3 kipfilets
-
½ l kokosmelk
-
2 dikke koffielepels rode currypasta
-
enkele sperzieboontjes
-
1 sjalot
-
palmolie of koolzaadolie
-
1 el rietsuiker
-
8 baby corns
-
1 kop basmatirijst
-
2 koppen water
-
1 scheutje vissaus
-
½ l visbouillon
-
enkele blaadjes koriander
-
enkele blaadjes (Thaïse) basilicum
Bereiding
Breng de basmati rijst aan de kook in het water laat deze verder pruttelen op een matig vuur. Terwijl de rijst kookt, snij je de kipfilets in blokjes. Doe een goede scheut palmolie in de wokpan en laat deze opwarmen.
Verwijder de harde takjes van de sperzieboontjes en verdeel ze in 2 stukken. Leg de kippenblokjes in de wokpan. Haal ze uit de pan als ze aangekleurd zijn. Snij intussen de rode paprika, babycorns, courgette en sjalot op gewenste grootte. Snij het citroengras door midden. Spoel de verse gember af en snij deze in kleine stukjes. Verwijder het staartje van de chilipepers en snij ook deze in kleine stukjes.
Maak de wokpan schoon met keukenrol. Doe opnieuw een scheutje palmolie in de wokpan en laat opwarmen. Neem 2 koffielepels currypasta. Laat deze samen met de groenten aanbakken in de wokpan en strooi er wat rietsuiker over. Indien het te droog is, doe je er een extra scheutje palmolie bij.
Laat alles even aanbakken, roer regelmatig om en doe de kippenblokjes erbij. Deglaceer alles met de Thaise vissaus. Doe er de kokosmelk en visbouillon bij. Voeg er tenslotte de rode peper en kruiden aan toe en laat alles 5 min. verder pruttelen. Werk af met blaadjes basilicum en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be