Tom Yam Kung
Ingrediënten
-
400 gr ongepelde zoete garnalen
-
150 gr glasnoedels
-
1 l visfumet
-
2 el rode currypasta
-
2 th lepels kurkuma
-
2 th lepels rietsuiker
-
2 el vissaus
-
1 stengel citroengras
-
sluimererwten
-
babymaïs
-
2 el limoensap
-
enkele korianderblaadjes
Bereiding
Kook de glasnoedels gaar. Giet af en spoel onder koud water
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal
Verhit de koppen en carcassen van de garnalen in arachideolie. Doe er de rode currypasta, kurkuma en rietsuiker bij. Deglaceer met vissaus en visfumet. Laat pruttelen
Versnijd de paprika, babymaïs, gember, citroengras en chilipeper
Verwijder de koppen en carcassen uit de pan en voeg er de gesneden groenten, sluimererwten en limoenblaadjes aan toe. Laat +/- 3 minuten opkoken en doe er als laatste de garnalen, noedels en limoensap bij
Serveer in een diepe kom. Werk af met enkele korianderblaadjes en een stukje limoen
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be