Mijn Pop-Uprestaurant!: Wok met zeevruchten op Thaise wijze
Ingrediënten
-
1 sjalot
-
1 teen look
-
1 bot lente-uitjes
-
125 ml witte wijn (droog)
-
1 bot koriander
-
1 bot munt
-
1 bot platte peterselie
-
peper
-
1 klontje boter
-
125 g scheermessen
-
125 g venusschelpen
-
125 g tapijtschelpen (paloures)
-
125 g mosselen
-
1 limoen
-
3 blaadjes kaffir-limoen
-
2 stengels citroengras
-
3 cm gember
-
150 g kerstomaatjes
-
100 ml kokosmelk
-
1 tl currypoeder
-
1 tl curry lemon poeder
-
1 scheutje sushi-azijn
-
1 citroen
Bereiding
Pers het sap van de limoen. Snij de pijpajuinen fijn. Snij het citroengras in twee. Schil en snij de gember fijn.
Was de schelpdieren in licht gezouten water.
Snij de kruiden fijn. Hak ook een teentje look fijn. Snij de kerstomaatjes in twee.
Doe wat arachideolie in een pan. Voeg de kruiden en de limoenblaadjes toe. Schud op.
Voeg de schelpdieren toe. Schud op. Voeg de tomaatjes toe.
Blus met een scheut witte wijn.
Haal de schelpdieren uit de wok. Breng de jus op smaak met een scheutje kokosmelk, sojasaus naar smaak en sushi-azijn. Kruid met currypoeder en curry lemon. Voeg een koffielepel citroensap toe. Laat kort inkoken en giet over de schelpdieren.
Werk af met peterselie, munt en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be