Mijn Pop-Uprestaurant!: Wok met zeevruchten op Thaise wijze

Ingrediënten

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Pers het sap van de limoen. Snij de pijpajuinen fijn. Snij het citroengras in twee. Schil en snij de gember fijn.

  2. Was de schelpdieren in licht gezouten water. 

  3. Snij de kruiden fijn. Hak ook een teentje look fijn. Snij de kerstomaatjes in twee. 

  4. Doe wat arachideolie in een pan. Voeg de kruiden en de limoenblaadjes toe. Schud op.

  5. Voeg de schelpdieren toe. Schud op. Voeg de tomaatjes toe. 

  6. Blus met een scheut witte wijn.

  7. Haal de schelpdieren uit de wok. Breng de jus op smaak met een scheutje kokosmelk, sojasaus naar smaak en sushi-azijn. Kruid met currypoeder en curry lemon. Voeg een koffielepel citroensap toe. Laat kort inkoken en giet over de schelpdieren.

  8. Werk af met peterselie, munt en koriander.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Stefaan en Barbra

In Mijn Popuprestaurant! werken Stefaan en Barbra rond schelpdieren. Dit gerecht staat op de kaart in hun Pop-Uprestaurant in Kortrijk.