Toast champignon van Sergio Herman

Ingrediënten

voor de paddenstoelen

  • geklaarde boter
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 200 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • platte peterselie
  • citroensap
  • zeste van citroen

voor de paddenstoelensaus

  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • enkele takjes tijm
  • 1 scheut Porto
  • Truffeljus
  • kippenfond
  • verse room
  • boter

voor de afwerking

  • peterselie

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We geven je recepten mee geïnspireerd op Sergio Herman zijn gerechten. Voor Tine Embrechts en haar mama maakt Sergio een toast champignon.

Tip: boter klaar je door het op een zacht vuur te laten smelten. De witte vlokken schep je af en het heldere vocht gebruik je. Dit verbrandt niet.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Steek het briochebrood uit met een ring. Bak het in geklaarde boter.Snij de bospaddenstoelen grof. Kleur ze aan in geklaarde gezouten boter. Voeg een fijngesneden sjalotje en wat extra boter toe.

  2. Verfris met platte peterselie, citroensap en zeste van citroen. Kruid met peper.

  3. Voor de champignonsaus:Stoof een fijngesneden sjalot en look aan in wat boter. Voeg tijm toe. Blus met porto en laat inkoken. Voeg wat truffeljus en kippenfond toe. Laat inkoken. Voeg room en boter toe. Zet het vuur zachter en laat een halfuurtje pruttelen.Zeef door. Mix de jus op de een schuimige saus.  

  4. Serveer de paddenstoelen op de brioche. Werk af met jus en wat peterselie.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.