Toast champignon van Sergio Herman
Ingrediënten
voor de paddenstoelen
-
geklaarde boter
-
4 sneetjes briochebrood
-
200 g bospaddenstoelen
-
1 sjalot
-
platte peterselie
-
citroensap
-
zeste van citroen
voor de paddenstoelensaus
-
1 sjalot
-
1 teen look
-
enkele takjes tijm
-
1 scheut Porto
-
Truffeljus
-
kippenfond
-
verse room
-
boter
voor de afwerking
-
peterselie
Bereiding
Steek het briochebrood uit met een ring. Bak het in geklaarde boter.Snij de bospaddenstoelen grof. Kleur ze aan in geklaarde gezouten boter. Voeg een fijngesneden sjalotje en wat extra boter toe.
Verfris met platte peterselie, citroensap en zeste van citroen. Kruid met peper.
Voor de champignonsaus:Stoof een fijngesneden sjalot en look aan in wat boter. Voeg tijm toe. Blus met porto en laat inkoken. Voeg wat truffeljus en kippenfond toe. Laat inkoken. Voeg room en boter toe. Zet het vuur zachter en laat een halfuurtje pruttelen.Zeef door. Mix de jus op de een schuimige saus.
Serveer de paddenstoelen op de brioche. Werk af met jus en wat peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be