Stoemp met rookworst en buikspek van Sergio Herman
Ingrediënten
-
800 g aardappelen (loskokend)
-
2 uien
-
4 tenen look
-
6 eieren
-
½ savooikool
-
½ boerenkool
-
½ spitskool
-
vleesjus
-
4 kl opgelegd mosterdzaad
-
een paar el mosterd
-
een paar takjes platte peterselie
-
1 handvol winterpostelein
-
1 scheut room
-
1 scheut melk
-
1 klontje gezouten boter
-
een paar augurkjes
-
4 el zilveruitjes
Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij ook de savooikool, ui en look in stukken. Doe ze samen in een pot, zet onder in water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook ze gaar.
Giet af. Stamp tot stoemp en voeg boter, room en melk toe.
Snij het spek en de worst in stukken. Verdeel over de stoemp.
Snij boerenkool en spitskool in stukken en stoof gaar. Meng onder de stoemp.
Snij de augurkjes in stukken. Verdeel augurken, opgelegd mosterdzaad en zilveruitjes over de stoemp. Werk af met vleesjus, postelein, peterselie en misschien wat mosterd. Smakelijk.
Tip: voeg eventueel nog hardgekookte eitjes toe.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be