Stoemp met rookworst en buikspek van Sergio Herman

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen (loskokend)
  • 2 uien
  • 4 tenen look
  • 6 eieren
  • ½ savooikool
  • ½ boerenkool
  • ½ spitskool
  • vleesjus
  • 4 kl opgelegd mosterdzaad
  • een paar el mosterd
  • een paar takjes platte peterselie
  • 1 handvol winterpostelein
  • 1 scheut room
  • 1 scheut melk
  • 1 klontje gezouten boter
  • een paar augurkjes
  • 4 el zilveruitjes

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We geven je recepten mee geïnspireerd op Sergio Herman zijn gerechten. Voor Evi en haar mama wordt het op en top winterkost: stoemp met rookworst en buikspek.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij ook de savooikool, ui en look in stukken. Doe ze samen in een pot, zet onder in water, voeg zout toe en breng aan de kook. Kook ze gaar.

  2. Giet af. Stamp tot stoemp en voeg boter, room en melk toe.

  3. Snij het spek en de worst in stukken. Verdeel over de stoemp.

  4. Snij boerenkool en spitskool in stukken en stoof gaar. Meng onder de stoemp.

  5. Snij de augurkjes in stukken. Verdeel augurken, opgelegd mosterdzaad en zilveruitjes over de stoemp. Werk af met vleesjus, postelein, peterselie en misschien wat mosterd. Smakelijk.

  6. Tip: voeg eventueel nog hardgekookte eitjes toe.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.