Nasi goreng met atjar van Sergio Herman

Ingrediënten

voor de atjar

  • 15 fijne wortelen (schuin gesneden)
  • 3 uien (halve maantjes)
  • 8 kleine komkommers (dikke plakken)
  • 4 stelen witte selder (geschild, schuingesneden)
  • 1 teen knoflook
  • 50 g mosterdzaad
  • 1 mespunt kurkuma
  • 5 el savoriamosterd
  • 50 g charodonnayazijn
  • 50 g sushiazijn
  • peper
  • zout
  • erse korianderv
  • limoen

voor de nasi goreng

  • rijst (voorgegaard)
  • zwartebonenpasta
  • sojasaus
  • ketchip manis
  • sweet chili
  • indo-sambal
  • 1 rode ui
  • knoflook
  • kippenbouillon
  • limoen
  • bicky-uitjes
  • koriander
  • ¼ spitskool
  • 3 jonge worteltjes
  • 1 omelet (in reepjes gesneden)
  • kroepoek
  • pindasaus (losgeklopt met room)

voor de kip

  • 4 kippendijen met vel en been
  • enkele kruidnagels
  • 1 steranijs
  • zout
  • peperbollen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • bouquet garni

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We geven je recepten mee geïnspireerd op Sergio Herman zijn gerechten. Voor Tine Embrechts en haar mama maakt Sergio als hoofdgerecht Nasi Goreng met atjar.

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Schroei de kippendijen kort aan in boterVoeg water, grofgesneden ui, selder, prei en wortel toe.Breng op smaak met kruidnagels, bouquet garni, zout en peperbollen. Laat 30 minuten pruttelen tot de dijen gaar zijn.

  2. Snij ui en look fijn. Stoof aan in olie.Voeg indo-sambal, bonenpasta, ketchap manis, sojasaus toe. Laat even sudderen. Voeg de rijst en wat kippenbouillon toe.

  3. Snij spitskool, wortel en lente-uitjes fijn. Voeg samen met de omelet toe aan de rijst.Fris op met zeste en sap van limoen. Kruid met peper en zout.Doe alles in een kom. Werk af met koriander, bicky-uitjes en nootjes. Bak de kip krokant. Doe in een apart kommetje.

  4. Serveer ook de pindasaus en kroepoek in een apart kommetje.

  5. Voor de atjar: Stoof wortelen, ui, look en selder aan met kurkuma en mosterdzaad. Blus met azijnsoorten. Laat kort inkoken.Doe er de mosterd bij en gaar even.Laat afkoelen.Doe er de komkommer, limoensap en zeste bij.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.