Bosch

Citrustaart met meringue en thee

Ingrediënten

Loïc maakt zoetigheid voor bij de thee: een citrustaart met meringue.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Meng 250g bloem met 125g boter.

  2. Maak een kuiltje en doe er een eidooier in. Hou het eiwit apart voor de merengue.

  3. Voeg er een klein beetje ijswater aan toe.

  4. Breng op smaak met een snuif zout en een snuif suiker.

  5. Rol op tot een bol en wikkel het in vershoudfolie.

  6. Laat 15min rusten in de koelkast.

  7. Pers twee citroenen en een pompelmoes.

  8. Laat het sap opwarmen in een steelpan.

  9. Doe 45g maïszetmeel in een kom.

  10. Voeg 150g ongeraffineerde rietsuiker en 4 eidooiers toe.

  11. Voeg een beetje sap toe en meng.

  12. Voeg 2el groene oolong thee toe aan het sap.

  13. Zeef de thee en voeg beetje bij beetje toe aan de eidooiers.

  14. Zet op het vuur en klop de pudding op tot een vaste massa.

  15. Voeg een klontje boter toe.

  16. Stort uit in een ovenschotel en bedek met vershoudfolie.

  17. Laat 10min afkoelen in de diepvries.

  18. Rol het deeg uit tot een dun deeg.

  19. Doe bloem in de taartvorm en leg het deeg erin.

  20. Prik gaatjes in de bodem en zet 20min in de oven op 180°C.

  21. Doe 300g suiker en een snuf zout bij de eiwitten.

  22. Klop alles op tot een stevige massa.

  23. Doe in een spuitzak.

  24. Warm water op voor de thee en voeg 4kl thee toe.

  25. Bedek de taartbodem met pudding en spuit er merengue op.

  26. Brand de merengue lichtjes met de bunzenbrander.

  27. Serveer.

0
Nog geen stemmen