Nutella cupcakes met hazelnoot en meringue

Ingrediënten

voor de cupcakes

  • 110 g boter
  • 220 g suiker
  • 2 eieren
  • 115 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 pot hazelnootpasta (Nutella)

voor de meringue

  • 100 g eiwit
  • 30 g bloemsuiker
  • 160 g fijne suiker
  • 40 g water
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Klop de suiker op met de boter. Voeg de gemalen hazelnoot toe.

  2. Meng er nu de eitjes onder. 

  3. Roer in een andere kom zout met bloem en bakpoeder los.

  4. Meng nu de bloem met het botermengsel.

  5. Leg papieren vormpjes in een muffin-bakplaat. Lepel in elk vormpje wat beslag. Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

  6. Haal uit en laat afkoelen. Snij daarna open en hol een beetje uit. Vul op met Nutella en sluit terug.

  7. Klop het eiwit stevig op. Voeg de bloemsuiker toe en klop onder elkaar. Zet opzij. Breng de suiker met het water aan de kook. Heb je een thermometer? Dan moet de temperatuur rond de 120°C zijn.

  8. Laat de keukenrobot kloppen en voeg zeer langzaam de suikersiroop toe aan het eiwitschuim. Klop koud. Doe in een spuitzak.

  9. Spuit een toefje meringue op elke cupcake. Brand af met een bunsenbrander. 

0
Nog geen stemmen