Bosch

English muffin met bloempanch

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 300 ml volle melk
  • 100 g boter
  • 30 ml koolzaadolie
  • polenta
  • 2 uien
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 sneetjes bloempanch

Loïc gaat voor een Iers geïnspireerd ontbijt om de dag goedgezind te starten: een English muffin met bloedworst.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Doe 300ml volle melk in de mengkom.

  2. Voeg een zakje gedroogde gist, 30ml koolzaadolie en 500g bloem toe.

  3. Voeg een snufje zout en een snufje suiker toe.

  4. Laat kneden in de keukenrobot. Voeg 100g boter toe en laat verder kneden.

  5. Bol het deeg op en laat het 1,5u à 2u rijzen.

  6. Klop de lucht uit het gerezen deeg.

  7. Verdeel in 8 stukjes van 120g.

  8. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de onder –en bovenkant met polenta.

  9. Laat nog een uur afgedekt rijzen.

  10. Laat ze 5min aan elke kant bakken op de bakplaat.

  11. Snijd 2 uien fijn en stoof aan in boter.

  12. Bak het spek krokant.

  13. Steek met een ring 4 sneden bloempanch uit.

  14. Voeg water toe aan de uien.

  15. Laat het spek uitlekken op een bord.

  16. Bak de muffins 10min in een oven op 180°C.

  17. Bak de bloempanch zonder extra vetstof.

  18. Kruid de compote met peper en zout.

  19. Laat de muffins afkoelen en bak ondertussen de eitjes.

  20. Open een muffin met 2 vorken.

  21. Serveer en werk af met peper en zout.

5
Average: 5 (1 vote)