English breakfast wafeltjes met witte bonen in tomatensaus

Ingrediënten

voor de baked beans

voor het beslag

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits

Bereiding

 1. Zet een pan op het vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe. Warm op. Kleur de worstjes aan. Zet het vuur zachter en gaar rustig verder. Draai de worstjes regelmatig om met een tang.

 2. Verwijder het zwoerd van het spek. Bak het spek in een hete pan zonder vetstof. Bak het spek niet te hard, want we bakken ze nog verder in het wafelijzer.

 3. Doe de bonen in een vergiet. Spoel ze goed.

 4. Pel de look. Pers fijn. Snij de rode ui in kleine stukjes. Doe de look en ui in een pot. Stoof aan in twee eetlepels olijfolie. 

 5. Kruid met cayennepeper. Voeg een eetlepel tomatenconcentraat toe. Stoof kort aan. Kruid met peper en zout. Voeg de laurier, tijm en gepelde tomaten toe aan de look en ui. Breng op smaak met rietsuiker en worcestersaus.

 6. Voeg tenslotte de bonen toe. Laat pruttelen op een laag vuurtje.

 7. Begin met het beslag. Breng gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe Kook gaar in 12 minuten, vanaf het moment dat het water kookt. Giet af.

 8. Snij twee van de worstjes in stukjes. Breek vier eieren in een kom. Kruid met peper en zout. Klop los. Meng de gesneden worsten met de eitjes. 

 9. Voeg de gemalen kaas, twee eetlepels quinoa en twee ruime eetlepels baked beans toe. Roer alles onder elkaar.

 10. Warm het wafelijzer op tot zeer heet. Vet het in met behulp van keukenpapier en olijfolie. Leg er een pollepel beslag op. Bedek met een plakje spek. Sluit het wafelijzer en bak de wafels.

 11. Zet ondertussen de thee. Doe een eetlepel English tea in een theepot. Voeg kokend water toe. 

 12. Leg de wafels op een bordje. Serveer met baked beans in tomatensaus.

0
Nog geen stemmen